Nemzetközi foci

A Barca kiütésével lett klubrekorder a Real Madrid elnöke

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Florentino Pérez a Real Madrid legeredményesebb elnöke
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Florentino Pérez a Real Madrid legeredményesebb elnöke
Vasárnap a Real Madrid labdarúgócsapata nyerte a spanyol szuperkupát, miután a rijádi fináléban nagyon simán, 4-1-re legyőzte az ősi rivális FC Barcelonát. A kiütéses diadallal történelmi magasságba emelkedett a klub jelenlegi vezetése: Florentino Pérez lett a legsikeresebb elnök, Carlo Ancelotti pedig utolérte Zinedine Zidane-t.

A Barca elleni sikerrel egy ezeréves rekord dőlt meg: Florentino Pérez lett a legtöbb címet szerző elnök, megelőzve a klublegenda Santiago Bernabéut, aki 35 év alatt 32 címet nyert.

A Real Madrid jelenlegi elnöke azonban már a 33. trófeáját szerezte a futballcsapattal, regnálása alatt a klub hat Bajnokok Ligáját, hat klubvilágbajnokságot, hat spanyol szuperkupát, hat bajnoki címet, három Király-kupát és hat európai szuperkupát nyert.

Ez egy olyan klub, amely nem felejti el a címeket, de már azonnal a következőre összpontosít. Egy olyan klubot örököltem, amelyben hozzászoktam a győzelemhez, az áldozathozatalhoz, az értékek közvetítéséhez, a madridizmus megteremtéséhez

mondta Florentino Pérez, aki a kosárlabda-szakosztályt is figyelembe véve összesen 59 címet szerzett eddig.

A másik ünnepelt szakember Carlo Ancelotti volt, aki a 11. trófeát gyűjtötte be, ezzel utolérte Zinedine Zidane-t. Az olasz előtt már csak Miguel Munoz áll 14 trófeájával.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik