Nemzetközi foci

Vinícius történelmi mesterhármasával a Real kiütötte a Barcát

STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP
STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnapi, rijádi fináléban váratlanul simán, 4-1-re legyőzte az ősi rivális FC Barcelonát.

A meccs alaphangját gyorsan megadták a madridiak, miután Vinicius Jr. előbb a hetedik, majd a tizedik percben is betalált. Az első gólnál Bellingham passza után Koundé nem érte el a labdát, így léphetett ki Vinícius, aki Inaki Penát kicselezve gurított a hálóba, majd három perccel később Carvajal pompás indítása után Rodrygo szolgálta ki önzetlenül honfitársát.

A katalánok reményeit az első félidő közepén Robert Lewandowski adta vissza, aki pazar kapáslövést küldött a bal alsóba 16-ról, de Vinicius Jr. 39. percben büntetőből lőtt újabb góljával ismét két góllal vezetett a Real.

Vinícius lett a Real első brazil játékosa, aki egy Barcelona elleni tétmeccsen mesterhármast szerzett.

A Barcelona a fordulás után sem találta a madridi védekezés ellenszerét, sőt, a 64. percben Rodrygo is betalált, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó húsz percet ráadásul emberhátrányban játszotta végig Xavi Hernández együttese, ugyanis Ronald Araújo a 71. percben második sárga lapja után elhagyta a pályát.

A Real Madrid zsinórban harmadszor verte meg a Barcelonát, és 13. alkalommal nyerte meg a spanyol Szuperkupát, így már csak eggyel van elmaradva a rekorder katalán klub mögött.

Spanyol Szuperkupa-döntő:

Real Madrid – Barcelona 4-1 (3-1)
gól: Vinícius Jr. (7., 10. 39., a harmadikat 11-esből), Rodrygo (64.), illetve Lewandowski (33.)

Olvasói sztorik