Nemzetközi foci

Újabb meglepetés az Afrika Kupán, Kamerun emberelőnyben sem tudott nyerni

Issouf Sanogo / AFP
Issouf Sanogo / AFP

Hétfőre is jutott egy meglepetés az elefántcsontparti Afrika Kupára, Kamerun válogatottja ugyanis csak 1-1-es döntetlent játszott a bő egy félidőt emberhátrányban játszó Guinea ellen.

A meccs előtt a kameruni csapat kapcsán André Onana szolgáltatott témát. A válogatottságot korábban lemondó, majd magát meggondoló kapus mindenképpen játszani akart a Manchester United Tottenham elleni bajnokiján (2-2 lett a vége), amire engedélyt kapott, így eleve csak hétfőn csatlakozott volna a kerethez, a játékára így elég kis esély volt. Az időjárás is közbeszólt, emiatt az eredeti tervekhez képest is késve érkezett meg, azaz ezúttal még nem került meccskeretbe.

Guinea a 10. percben, szürreális jelenetsor után szerzett vezetést: egy védés után a felszabadítani igyekvő kameruni védő összerúgott a rárontó csatárral, a labda ezután is Kamerunnál maradt ugyan, de nem sikerült felszabadítani, végül Bayo egy lapos lövéssel betalált. A szünet előtt Kamano kapott piros lapot, Magri pedig a második félidő elején góllal egalizált, ám hiába maradt még elég ideje Kamerunnak, a győztes találatot nem tudta megszerezni.

A meccs első gólja:

Pályára lépett a címvédő Szenegál is, amely magabiztosa győzelemmel indított és 3-0-ra verte Gambiát.

Kapcsolódó
Szurkoló támadt a ghánai futballkapitányra a kínos vereség után
Chris Hughtont a szállodában kellett megvédeni a dühös drukkertől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik