Nemzetközi foci

Szurkoló támadt a ghánai futballkapitányra a kínos vereség után

Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nagyon gyenge eddig Chris Hughton ghánai mérlege
Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nagyon gyenge eddig Chris Hughton ghánai mérlege

Kínos vereséggel kezdte meg szereplését az Afrika-kupán a ghánai labdarúgó-válogatott, amely a B csoport első fordulójában 2-1-es vereséget szenvedett a Zöld-foki szigetek csapatától.

A mérkőzést követően a szurkolók heves tüntetésbe kezdtek, majd miután a válogatott visszatért szállodájába, egy drukker megpróbálta megütni Chris Hughton szövetségi kapitányt.

A jelentések szerint fizikai atrocitásra nem került sor, mert a biztonságiak időben közbeléptek, és a támadót végül elvitték a rendőrök.

A válogatott nagyon gyenge formában van, tavaly novemberben a Comore-szigetektől szenvedett 1-0-s vereséget világbajnoki selejtezőn, majd egy hete Namíbia ellen játszott gól nélküli döntetlent.

Hihetetlenül csalódottak vagyunk, úgy gondoltuk, támadó felállásban és taktikával eredményesek leszünk, de a bekapott első gól megrázott bennünket

– nyilatkozta Hughton.

A szakember korábban a Newcastle United, a Birmingham City, a Norwich City, a Brighton és a Nottingham Forest menedzsere volt, 2023 márciusa óta irányítja a ghánaiakat.

Eddigi 11 mérkőzéséből azonban mindössze négyszer vezette győzelemre tanítványait.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik