Nemzetközi foci

A dühös szurkolók elözönlötték a pályát, le kellett fújni a focimeccset

Megdöbbentő jelentsor után, 16 percet követően le kellett fújni a harmadosztályú Reading-Port Vale bajnokit.

A nagy múltú Reading évről évre nagyobb bajba kerül, az eredménytelenség mellé anyagi problémák is társulnak. A játékosokat és stábtagokat rendre későn fizetik ki, ha egyáltalán sikerül, de a kötelező költségek és adók befizetésével is sűrűn késésben van a klub. A roham ideje sem véletlen, Dai Yongge 2017 óta tulajdonolja az egyesület 75 százalékát és azóta összesen 17 pontot – a mostani szezonban négyet – vontak le a csapattól.

A szurkolók ezért eldöntötték, hogy drasztikus módszert választanak és a 17. percben, épp ahány pontvesztést okozott, tüntettek a tulajdonos ellen a pályára rohanással.

A játékosokat egyébként nem bántották, de egyébként sem ellenük szólt a tüntetés. Ez világosan kiderült az egyik szurkolói csoport közleményéből is.

Nem ezt kellene tennünk. Élveznünk kéne a meccset barátainkkal és családtagjainkkal. De ez csak a kezdet, Dai. Érted is eljövünk! Úgyhogy tegyél magadnak egy szívességet és add el a klubot

– írta a „Sell Before We Dai” névre keresztelt csoport.

A mérkőzés egyébként 0-0-s állásnál szakadt félbe és mivel többszöri felszólításra sem engedték a drukkerek a folytatást, nem is fejezték be szombaton. A liga alighanem később megbünteti a 20. helyen álló Readinget. A csattanó pedig a végére maradt, ugyanis a Port Vale szurkolói egyáltalán nem bánták a törtnteket, sőt azt skandálták támogatásképp, hogy tűnjön el a tulajdonos a Readingtől.

A Reading 20. helyen áll a tabellán 24-ből, vagyis 25 meccs után kieső helyen tartózkodik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik