Nemzetközi foci

Négy játékos is bevallotta, hogy meg akarták vesztegetni egy Benfica elleni meccs előtt

Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Négy futballista is megerősítette, hogy egy Benficához közeli üzletember meg akarta vesztegetni a 2015-16-os szezonban.

Az ügy 2018-ban robbant ki, miután arra utaló jeleket és kiszivárgott e-maileket találtak, hogy több mérkőzés eredményét is úgy alakították a portugál élvonalbeli bajnokságban, hogy az a Benficának kedvezzen. A hosszadalmas procedúra során számtalan sportvezetőt és labdarúgót kihallgattak, szerdán pedig négy focistán volt a sor, hogy elmondja, mi történt vele.

Abban a szezonban Marcelo, Cássio, Lionn a Rio Avéban játszott, így ellenfelekként léptek pályára a Benficával. Cássio pedig nyíltan beszélt arról, hogy megvesztegették a csapatukat. A játékosügynökként tevékenykedő César Boaventura ugyanis hatvanezer eurót ajánlott neki, hogy elveszítse a bajnokit.

Üzletemberként mutatkozott be és elmondta, hogy a Benfica győzelme állna érdekében. Ehhez kérte, hogy segítsem megkönnyíteni a dolgát

– idézte a Porto Canal Cássio vallomását, akit azzal zsarolt Boaventura, hogy Marcelo és Lionn is belementek már a bundázásba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Porto Canal (@porto.canal) által megosztott bejegyzés

A kapus kiszállt a kocsiból és otthagyta a férfit, a többiek pedig megerősítették, hogy velük is ez történt, sőt a Marítimo akkori kapusa, Romain Salin is ugyanígy vallott.

Kapcsolódó
Bundázás miatt hallgatták ki a Benfica elnökét
Már több mint négy éve vizsgálódnak a portugál klub ügyében.
Olvasói sztorik