Nemzetközi foci

Botrány a PSG-nél: fizettek Messi Aranylabdájáért?

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Francia lapértesülések szerint nyomozás zajlik, mert a gyanú szerint a PSG különböző juttatásokkal próbálta elérni, hogy Lionel Messi megkapja az Aranylabdát, amíg a párizsi klub alkalmazásában áll. Az argentin támadó fél évvel az érkezése után, 2021-ben meg is kapta az elismerést, miután szoros csatában megelőzte Robert Lewandowskit.

A Le Monde írt róla, hogy a Paris Saint-Germain igyekezett a lehető legszorosabbra fűzni a kapcsolatot Pascal Ferrével, az Aranylabdát alapító France Football korábbi főszerkesztőjével. Rávették, hogy a kiadóhoz tartozó L’Equipe-ből eltüntessen olyan cikkeket, amelyek arról szóltak, hogy a klubelnök, Nasszer al-Kelaifi illegálisan fizetett Javier Pastorénak a 2011-es szerződtetése kapcsán, amiért cserébe különböző, akár a világjárvány idején rendezett, zárt kapus mérkőzésekre kapott belépőket, illetve teljes körű ellátást biztosító repjegyeket a  Qatar Airways járataira. A Le Monde szerint mindezekkel azért is lobbizott a PSG, hogy Messi Aranylabdát kapjon, ha a klubhoz kerül.

Ferré 2023 januárjában távozott a France Footballtól, és a párizsiak sajtó- és médiakapcsolati igazgatója lett.

Pascal Ferré azonnal igyekezett cáfolni a vádakat, azt hozta fel, hogy a France Football 2010-ben külön számban foglalkozott a Katarnak odaítélt világbajnoki rendezés gyanús hátteréről, és hogy 2022-ben Lionel Messi például rajta sem volt az Aranylabda-várományosok szűkített listáján. 2021-ben, pedig amikor az argentin nyert, akkor ő Lewandowskira szavazott.

Kapcsolódó
Elképesztő VAR-baki és egy kimaradt büntető után nyert az Inter
Eseménydús hajrában nyert a milánói csapat a Verona ellen.
Olvasói sztorik