Nemzetközi foci

Svédország hívta, Magyarország nem – úgy tűnik, döntött a fiatal támadó

Anders Bjuro / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
Sebastian Nanasi (jobbra) már a Chelsea ellen is játszott a Bajnokok Ligájában
Anders Bjuro / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
Sebastian Nanasi (jobbra) már a Chelsea ellen is játszott a Bajnokok Ligájában
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az FF Malmö magyar származású támadó középpályása, Sebastian Nanasi is esélyes lehetne a válogatottságra, ám úgy tűnik, a 21 éves labdarúgó már döntött. És indoka elég kézenfekvőnek tűnik.

A távozó Janne Andersson helyére ideiglenesen kinevezett svéd szövetségi kapitány, Daniel Bäckström ciprusi edzőtáborba 26 játékost hívott meg, köztük Nanasit is, akinek így elég jó esélye van arra, hogy az eddigi két válogatottsága után egy harmadik felkészülési meccsen (január 12-én Észtország ellen) ismét pályára lépjen.

Miután tétmérkőzésen még nem szerepelt, akár honosíthatná is a magyar szövetség, bár Marco Rossi az Nb1.hu-nak adott legutóbbi interjújában célzott arra, hogy a múltban voltak olyanok, akik esélyesek lehettek volna a magyar válogatottságra, ám ezt a lehetőséget inkább saját maguk reklámozására fordítottak.

„Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni” – mondta.

Nos, a játékost szembesítette ezzel a nyilatkozatával az Aftonbladet, mire Nanasi azt válaszolta, nem hallott Rossi megjegyzéséről.

Azt mondtam, hogy nem zártam be egyetlen ajtót sem. De most nem sokat gondolkodtam, hiszen Svédország hívott, Magyarország nem. Így egyáltalán nem furcsa, hogy igent mondtam

– reagált.

Kapcsolódó
Eldőlhetett, hogy Dárdai Márton melyik válogatottat választja
Marco Rossi először beszélt arról, hová vezethet az egyeztetetése a Hertha védőjével.
Olvasói sztorik