Magyar foci

Eldőlhetett, hogy Dárdai Márton melyik válogatottat választja

Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Márton dönthetett a jövőjével kapcsolatban
Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Márton dönthetett a jövőjével kapcsolatban

December elején a Bild arról írt, hogy Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya személyesen is találkozott Dárdai Mártonnal, a Hertha német utánpótlás-válogatott védőjével. A téma természetesen a magyar válogatottság volt: az édesapa, Dárdai Pál és bátyja, Dárdai Palkó után Mártonra is szükség lenne a csapatban.

„Úgy látom, hogy vannak lehetőségeink. Beszéltem vele, és amit tőle hallottam, éppen az volt, amire vártam. Reménykedtem, hogy beszélhetünk, és az történt, amire számítottam. Olyan ő is, mint a bátyja, Palkó – akit jól ismerek -, ugyanolyan tiszta tekintete van. Érthetően beszélt, és lojálisnak tűnt.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban, az első barátságos válogatott mérkőzésünkre be fogom hívni a válogatottba

– nyilatkozta Rossi, az Nb1.hu-nak adott, 2024 első napján megjelenő videointerjúban.

A kapitány elmondta, az FF Malmö magyar származású támadó középpályása, Sebastian Nanasi is esélyes lehetne, hiszen csak két felkészülési mérkőzésen játszott a svéd válogatottban, tétmeccsen nem. A játékos korábban úgy fogalmazott, ha kapna meghívást, áttekintené a lehetőségeket.

Ugyanakkor Rossi szerint a múltban voltak olyanok, akik esélyesek lehettek volna a magyar válogatottságra, ám ezt a lehetőséget inkább saját maguk reklámozására fordítottak.

Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni

– mondta Rossi.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nagyot, emlékezeteset szeretnénk alkotni
A szófiai utolsó percek stresszét senkinek sem kívánja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik