Magyar foci

Marco Rossi: Nagyot, emlékezeteset szeretnénk alkotni

Adrián Zoltán / 24.hu
Marco Rossi nagy népszerűségnek örvend a szurkolók között is
Adrián Zoltán / 24.hu
Marco Rossi nagy népszerűségnek örvend a szurkolók között is
Egy németek elleni nyitómérkőzéssel óriási reklámot kapott volna a magyar futball, bár Marco Rossi abban nem biztos, hogy a nagy felhajtás jót tett volna a csapatnak. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszélt az év legnagyobb élményeiről és elárulta, számára ki volt a legnagyobb meglepetés.

„A lényeg, hogy azért utazunk az Európa-bajnokságra, hogy ismét örömet szerezzünk a szurkolóinknak. Nagyot, emlékezeteset szeretnénk alkotni!” – nyilatkozta Marco Rossi a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A kapitány elmondta, az Európa-bajnoki selejtezők csupa emlékezetes mérkőzést hoztak számára: a bolgárok elleni hazai meccs az első negyvenöt perce talán az egyik legjobb félidő volt, amióta a válogatott mellett dolgozik. A szerbeket kétszer legyőzni nem a véletlen műve volt, a szófiai egyenlítéssel pedig mázsás teher szakadt le a válláról.

Olyan nyomás, akkora stressz volt rajtam, hogy azokat a pillanatokat senkinek sem kívánom. Amikor a 97. percben azzal a bizonyos öngóllal egyenlítettünk, olyan érzésem volt, mintha egy film peregne előttem.

Felfokozott állapotba kerültem, és ezt képtelenség is szavakba önteni. Hasonló volt, mint amikor három évvel ezelőtt az Izland elleni Eb-pótselejtezőn Szoboszlai Dominik a lefújás előtti pillanatokban a bal alsó sarokba lőtte a labdát” – mondta.

Az interjúból még kiderült, hogy

  • szerinte Varga Barnabás volt az év meglepetésembere
  • szövetségi kapitányként egészen másfajta mentális kihívásai vannak, mint klubedzőként
  • a magyar nyelvvel egyszerűen képtelen megbirkózni
  • január elején nyakába veszi Európát, és meglátogat néhány külföldön futballozó játékost
  • mindig őszinte és szókimondó volt, és Magyarországon meg is becsülik, hogy ilyen egyenes
  • mit mondott volna, ha 2018-ban, a finnek elleni vereség után valaki azt mondja, öt évvel később a második Európa-bajnokságra vezeti ki a magyar válogatottat.
Kapcsolódó
„Lehet, hogy nincsenek sztárjaink, de mi így együtt sokkal többet tudunk elérni, mint ők” – dokumentumfilm készült a válogatott Eb-ig vezető útjáról
A történet ott kezdődik, hogy Szalai Ádám elköszön a válogatottól, és végigkíséri a veretlenül megvívott Eb-selejtezőket.
Olvasói sztorik