Nemzetközi foci

A meglepetéscsapat 91. perces góllal, óriási meccsen verte az Atlético Madridot

Alex Caparros/Getty Images
Alex Caparros/Getty Images

A tabellán második Girona hazai pályán 4-3-ra legyőzte a harmadik helyen álló Atlético Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szerda esti rangadóján.

Már az első félidőben öt gólt láthattak a nézők, sőt a harmadik percben előnybe került a hazai csapat. Álvaro Morata ugyan gyorsan egyenlített, de egy kipattanót Savio, egy szöglet után lecsorgó labdát pedig Daley Blind pofozott a hálóba. Morata ennek ellenére is majdnem kiegyenlített a szünet előtt, okos pöckölése még be is ment, de újabb egyenlítését les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Ami azonban késett, nem múlott, ugyanis térfélcsere után tíz perc alatt összejött Morata mesterhármasa, így 35 perc maradt a feleknek arra, hogy eldöntse az összecsapást. Több lehetősége volt az Atletinek a győztes gólra, ám ezt mégis Iván Martín szerezte három védő szorításából, így a mostani szezon meglepetéscsapata begyűjtötte mindhárom pontot. A mérkőzés összefoglalóját erre a linkre kattintva lehet megnézni.

A Girona győzelmével pontszámban utolérte a listavezető Real Madridot, az Atlético hátránya pedig immár tíz pontra nőtt.

Kapcsolódó
A Real Madrid hátvédje oldotta meg, ami nem ment a támadóknak
Két hatalmas kapufa után a nagy nyomás góllá érett.
Olvasói sztorik