Nemzetközi foci

„Egy darabig eltart majd, amíg túlteszem magam ezen” – 83 nap után kirúgták Wayne Rooney-t

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Birmingham City labdarúgócsapata kedden menesztette Wayne Rooney vezetőedzőt.

A korábbi angol válogatott csatár 15 mérkőzésen irányította az együttest, két győzelem és négy döntetlen mellett kilenc alkalommal nem szerzett pontot, így a 20. helyre zuhant vissza. Októberi kinevezése azért is meglepő húzás volt, mivel John Eustace irányításával még ötödik helyen állt a BCFC, ráadásul a szurkolók is támogatták. 83 nap után azonban lapátra került Rooney.

A futball olyan üzlet, amelyben az eredmény a legfontosabb, azt pedig el kell ismernem, hogy ebben elmaradtunk az általam elvárt szinttől. Ugyanakkor egy edző számára a legfontosabb szükséglet a jó munkavégzéshez az idő, én pedig nem hiszem, hogy 13 hét elég lett volna, hogy véghezvigyem azokat a változtatásokat, amikre szükségem lett volna. Azt hiszem, egy darabig eltart majd, amíg túlteszem magam ezen ezen a kudarcon

– írta Rooney közleményében.

Rooney-tól azt várta a klub vezetősége, hogy látványos támadófocit produkáljon, de a 24 csapatos Championshipben a hatodik legkevesebb gólt jegyezte a Birmingham.

Kapcsolódó
Tényleg Wayne Rooney támasztja fel az angol futball szunnyadó óriását?
Az angol másodosztályban szereplő Birmingham City jól kezdte az idényt, ám az amerikai tulajdonosok félelem nélküli futballt akartak, ezért meglepetésre Wayne Rooney-t ültették le a kispadra. Hogyan sikerültek a korábbi klasszis első hetei?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik