Nemzetközi foci

Az első félidőben 11-est hibázó Szalah a szünetben stoplist váltott, és onnantól nem lehetett megfékezni

PETER POWELL / AFP
PETER POWELL / AFP

Fantasztikus teljesítményt nyújtott Mohamed Szalah a Liverpool-Newcastle Premier League-meccsen: bár az egyiptomi klasszis az első félidőben kihagyott egy tizenegyest, a másodikban két gólt is szerzett, és külsővel adott egy pazar gólpasszt Cody Gakpónak.

Szalah megszerezte a 150. bajnoki gólját a Pool mezében, egy klubban ennyit csak négyen szereztek korábban a Premier League-ben: Harry Kane (Tottenham), Sergio Agüero (Manchester City), Wayne Rooney (Manchester United), valamint Thierry Henry (Arsenal).

Szalah a félidőben stoplist cserélt, és a váltás bejött neki, hiszen a második félidőben ellenállhatatlanul futballozott. A 31 éves egyiptomi játékos a mostani bajnokságban 14 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki, vagyis 22 találatban vállalt szerepet, ez néggyel több, mint amennyiben a rangsor második helyezettje, Erling Haaland (Manchester City) közreműködött.

Ezek után nem kell mondani, mennyire hiányozni fog a listavezető Liverpoolnak Szalah, akinek egy ideig ez volt az utolsó meccse a klubjában, mivel elutazott az egyiptomi válogatotthoz, amely január 14-én, Mozambik ellen kezdi meg szereplését az Afrika Kupán.

Szalah statisztikái a Newcastle elleni meccsen:

www.sofascore.com

„A szünetben feltettem magamnak a kérdést: ilyen teljesítménnyel akarod itthagyni a csapatot? Én is tudtam, hogy ez nem elég, úgyhogy koncentráltabban mentem ki a második félidőre, és sikerült is gólokkal hozzájárulni a győzelemhez. Biztos vagyok benne, hogy a Liverpool nélkülem is meg fogja nyerni a meccseket. Fantasztikus játékosaink vannak, csak ki kell zárniuk a nyomást, és arra koncentrálni, amit tudnak. Megvannak azok a futballistáink, akik képesek ugyanolyan teljesítményre a posztomon, mint én” – mondta Szalah.

A házi gólkirály mellett Szoboszlai Dominiket is elvesztette a Pool, a magyar középpályás ugyanis combsérülést szenvedett. Jürgen Klopp csapata legközelebb január 7-én lép pályára, amikor az Arsenalhoz látogat az FA Kupa 3. fordulójában.

Olvasói sztorik