Nemzetközi foci

Londoni vereséggel zárta az évet az Arsenal, első helyen szilvesztereznek Szoboszlaiék

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Az Arsenal 2-1-re kikapott a Fulham vendégeként az év utolsó napján, a Premier League 20. fordulójában.

Pedig minden álomszerűen kezdődött, Bukayo Saka egy szerencsés kipattanót már az ötödik percben az üres kapuba belsőzött közvetlen közelről.

Csakhogy egy labdaszerzést követően Tom Cairney kapott labdát a bal szélen, amit élesen lőtt keresztbe a kapu előtt 7-8 méterrel. A védők mögött elsuhanó labdára tökéletesen érkezett Raúl Jiménez és kiegyenlített.

Térfélcsere után is igyekezett irányítani a mérkőzést az Arsenal, amely egy győzelemmel a tabella élére ugorhatott volna. Támadásaiból azonban hiányzott a kreativitás és az utolsó passzok, cselek esetében a koncentráció, így a fegyelmezett Fulham-védelem nem is igen került nehéz helyzetbe. Kontrákból viszont egyértleműen sebezhető volt az Arsenal, végül mégsem ez lett a veszte, hanem egy pontrúgás után flipperező labda, amit Bobby De Cordova-Reid gyorsan eszmélve lőtt a kapuba.

Ahogy múlt az idő, egyre idegesebbnek tűntek az Arsenal játékosai, akik egyértelműen érezték a helyzet súlyát, de egyszerűen nem találtak fogást az ellenfél védelmén. A hajrára már annyira mentek előre a vendégek, hogy az ellentámadásoknak köszönhetően még nagyobb vereségbe is beleszaladhattak volna, de az eredmény már nem változott. A Fulham 2012. januárja után győzte le az Arsenalt, amelyben akkor még játékosként szerepelt a mostani vezetőedző, Mikel Arteta.

Eközben a Tottenham Hotspur hozta a kötelezőt és 3-1-re legyőzte a Bournemouth együttesét, így 39 ponttal várhatja 2024-et. Az év utolsó napján a Liverpool 42 ponttal áll a Premier League tabellájának első helyén holtversenyben az Aston Villával. Az Arseanal és a Manchester City 40-40 pontot gyűjtött, tavasszal őrült verseny lesz még a pozíciókért.

Eredmények – Premier League, 20. forduló

Fulham-Arsenal 2-1 (1-1)

Tottenham-Bournemouth 3-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik