Nemzetközi foci

Az év egyik leglazább gólja után kis híján összeomlott a Chelsea

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Sokáig simának tűnt a Chelsea mérkőzése a Luton Town otthonában, a londoniaknak azonban végül izgulniuk kellett, de 3-2-re végül nyerni tudtak. Ebben a szezonban mindössze másodszor fordult elő, hogy Mauricio Pochettino csapata két egymást követő bajnokin győzött.

Bátran kezdett a Luton, de egy csúnyán eladott labda után Cole Palmer szerzett vezetést a vendégeknek, majd a 37. percben Noni Madueke bombázott a rövid felső sarokba, így a Chelsea kényelmes előnybe került. A 70. percben aztán Palmer kapott remek kiugratást, elvitte a labdát a kapus mellett, két védő közt pedig még volt türelme várni egy ütemet, hogy aztán lazán az üres kapuba gurítson.

Alternate Angle of Cole Palmer’s goal against Luton
byu/bloody_effin_hell insoccer

Úgy tűnt, itt akkor el is dőlt a meccs, de aztán felpörögtek az események. A Lutonnak volt egy les miatt érvénytelenített találata, majd a 80. percben a korábbi Chelsea-játékos, Ross Barkley gólja már szabályos körülmények közt esett. Szinte azonnal jöhetett volna az újabb találat, de Petrovic bravúrral a lécre tolt egy fejest. A 87. percben már nem úszta a vendégcsapat, Adebayo a kapu torkából talált be, majd a Luton gyakorlatilag végigtámadta a hátralévő perceket, de a csoda végül elmaradt.

A Chelsea még úgy is csak a tizedik, hogy az elmúlt két fordulóban egyaránt nyerni tudott. A Luton Town a 18. azaz kiesést jelentő helyen maradt.

Kapcsolódó
Már a télen vinné a Barca a rivális csapatkapitányát
A klub jelenlegi anyagi helyzete majdhogynem lehetetlenné teszi az üzletet, de Joan Laportáék azért tesznek egy próbát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik