Nemzetközi foci

Már a télen vinné a Barca a rivális csapatkapitányát

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A klub jelenlegi anyagi helyzete majdhogynem lehetetlenné teszi az üzletet, de Joan Laportáék azért tesznek egy próbát.

A spanyol bajnoki szezon eddigi pozitív meglepetése a Girona jó szereplése, a csapat jelenleg a második helyen áll, ugyanannyi pontot szerzett eddig, mint az éllovas Real Madrid. Az egyik legfontosabb tagja a Gironának a csapatkapitány, Aleix Garcia,

akire szemet vetett Xavi, a Barcelona vezetőedzője és már télen átcsábítaná a játékost.

A Girona részéről is kommentálták már a híreket, eszerint Garcia is magáénak érzi a jelenlegi projektet, azaz szívesen maradna, a távozása csak akkor következik be, ha kifizetik érte a szerződésébe foglalt kivásárlási árat. Ez 20 millió euró lenne, ami viszont a klub anyagi helyzete, na meg Vitor Roque téli érkezése miatt a Barcának nem férne bele januárban, de a Sport azt írja, Joan Laporta, a Barcelona elnöke nem tett le a játékos megszerzéséről, a többi közt kölcsönvétel kivásárlási opcióval is szerepel a tervei közt. Ha most januárban nem sikerülne leigazolni, a Barcelona a nyáron is bepróbálkozna.

A napokban egyébként a szurkolók megkérdezték magát a játékost, hogy igazak-e a barcás pletykák, mire az autogramokat osztogató Aleix Garcia csak annyit felelt, nem tudja.

A 26 éves Aleix Garcia kacskaringós utat tett meg addig, ahol most van, a Villarreal utánpótlásából jutott el az első csapatig, majd leigazolta a Manchester City, de az angol klubnál összesen kilenc meccsen lépett pályára – ebbe belefért egy Swansea City elleni győztes gól is a Ligakupában. Kölcsönben aztán megjárta a Gironát, majd Belgiumot, ezután volt a Dinamo Bukarest és az Eibar játékosa is, 2021-ben tért vissza a Gironához.

A középpályás ebben a szezonban három gólnál és négy gólpassznál jár a bajnokságban, novemberben, a Ciprus elleni Eb-selejtezős mérkőzésen bemutatkozott a spanyol válogatottban is.

Kapcsolódó
Két brazilra is lecsap a PSG, már túl vannak az orvosin
Gabriel Moscardo és Lucas Beraldo már Párizsban vannak.
Olvasói sztorik