Nemzetközi foci

Mourinhót kifütyülték, a Juve nyerte a Roma elleni rangadót

Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images
Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

A Juventus kihasználta az Inter botlását, és az AS Roma 1-0-s legyőzésével két pontra megközelítette az élen álló milánóiakat. José Mourinho csapata közben a forduló egyik nagy vesztese lett, mert az élmezőnyből szinte mindenki nyert – kivéve az Udinesétől meglepetésre kikapó Bolognát még.

A portugál edzőt komoly fütty fogadta Torinóban. A meccs elején a rómaiak voltak jobban, de aztán megérkezett a meccsbe a Juve is, a legnagyobb helyzetet pedig Kostic hagyta ki, pontosabban N’Dicka mentett a gólvonal előtt.

A második félidő álomszerűen indult hazai szempontból, centimétereken múlt, hogy a kilépő Rabiot nem volt lesen, majd közelről a kapuba lőtt. A bekapott gól után a Roma vette át az irányítást, többet birtokolta a labdát, és volt egy komoly lehetősége is, Dybala lövését azonban védte Szczesny. A hajrában a Juventus zárhatta volna le kétszer is a mérkőzést, de McKennie lövését védte Patricio, majd Chiesa betalált ugyan, de lesről tette, így aztán az 1-0 maradt a végeredmény.

Az Atalanta, az AC Milan és a Salernitana is egygólos meccsen gyűjtötte be a három pontot. A Salerintana legutóbb január végén – tehát a mostani szezonban először – tudott meccset nyerni idegenben.

Serie A, 18. forduló

Juventus-AS Roma 1-0 (0-0)
Atalanta-Lecce 1-0 (0-0)
Cagliari-Empoli 0-0
Udinese-Bolonga 3-0 (1-0)
AC Milan-Sassuolo 1-0 (0-0)
Hellas Verona-Salernitana 0-1 (0-0)

Kapcsolódó
A mezőnybe érkezett a cserekapus, 32 méterről lőtt bombagólt
Ali Adams félfordulatból bombázott a léc alá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik