Nemzetközi foci

Szoboszlai csereként kihagyott egy nagy helyzetet, de a Liverpool így is nyert

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Liverpool labdarúgócsapata kedd este 2-0-ra győzött a Burnley otthonában a Premier League 19. fordulójában.

Darwin Núnez hamar megadta az alaphangot a mérkőzésnek, mert már a hatodik percben egy okos, lapos lövéssel előnyt szerzett a vendégeknek.

Támadásban maradt a Pool, de a második gólt csak nem sikerült begyötörni. Ez főleg James Traffordnak köszönhető, aki több bravúrt is bemutatott, de Cody Gakpo találatánál már a játékvezető lépett közbe, mert Núnez megrúgott egy védőt a lövés előtti szituációban. Térfélcsere után Mohamed Szalah volt lesen Harvey Elliot meg nem adott góljánál, így sokáig úgy nézett ki, bármennyiszer kerül a labda a hálóba, akkor is 0-1 marad az állás.

Szoboszlai Dominik a 67. percben egy hármas csere keretein belül került pályára, sokat dolgozott is a mezőnyben, de sajnos azzal vétette magát észre, hogy Curtis Jones fejese után a hosszún állva egy méterről a kaput se találta el. Végül nem a magyar középpályás döntötte el végleg a meccset, hanem egy másik csere, a sérülésből visszatérő Diogo Jota.

Győzelmével a Liverpool első helyre állt a tabellán és ha az Arsenal nem nyer a West Ham United ellen csütörtökön, akkor Szoboszlaiék első helyen zárják az évet.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik