Nemzetközi foci

Egyetlen Premier League-csapat sem rendelkezik ilyen brutálisan gyatra mérleggel

Paul ELLIS / AFP
Fájdalmasan gyenge teljesítményt nyújt a Chelsea
Paul ELLIS / AFP
Fájdalmasan gyenge teljesítményt nyújt a Chelsea
1995 óta először játszottak Premier League-mérkőzést szenteste, végül a Wolverhampton adott karácsonyi ajándékot a szurkolóinak, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a Chelsea-t.

A mérkőzés időpontja korábban tiltakozást váltott ki a futballszurkolókat képviselő érdekvédelmi szervezet, az FSA (Football Supporters’ Association), valamint mindkét klub szurkolói csoportja körében, mondván, ezen a napon a tömegközlekedés is sokkal korlátozottabb, ez pedig a meccsre induló szurkolókat nehéz helyzetbe hozhatja.

A Premier League 1992–93-as bevezetése óta második alkalommal rendeztek mérkőzést december 24-én: az eddigi egyetlen ilyen alkalomra 1995-ben került sor, amikor a Leeds United – Gary McAllister, Tony Yeboah és Brian Deane góljaival – 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet.

A mérkőzést eredetileg december 23-án, szombaton rendezték volna, ám a televíziós közvetítés miatt egy nappal eltolták.

Mauricio Pochettino, a Chelsea edzője elismerte, hogy csapatának sokkal hatékonyabbnak kellene lennie az ellenfél kapujánál. Való igaz, a londoniak 18 forduló alatt mindössze 29 gólt szereztek és már a 8. vereségüket szenvedték el. Ráadásul úgy, hogy 2000 decembere óta először buktak el sorozatban négy idegenbeli bajnokit.

Nagyon csalódottnak érezzük magunkat, mert úgy gondolom, hogy sokkal többet érdemelnénk. Gólokat kell szereznünk, ha meg akarjuk nyerni a meccseket

mondta Pochettino.

A statisztika kegyetlen: 2023-ban a Chelsea bukta el a legtöbb Premier League-mérkőzést, 19-et), de a topligákat figyelembe véve ebben a naptári évben csak az Almeria (24), a Werder Bremen (20) és az Empoli (20) veszített több meccset.

Kapcsolódó
Ordító ziccert hagyott ki, kikapott a Chelsea
Christopher Nkunku megszerezte első gólját az új csapatában, de már későn.
Olvasói sztorik