Nemzetközi foci

Ordító ziccert hagyott ki, kikapott a Chelsea

Christopher Nkunku megszerezte első gólját az új csapatában, de már későn.

A Wolves hazai pályán játszva 2-1-re legyőzte a Chelsea-t, így pontszámban utol is érte ellenfelét a tabellán – a londoniak állnak még előrébb, de ők is csak a tizedikek.

28 év után rendeztek ismét december 24-én angol élvonalbeli bajnokit.

A meccs elejét megnyomta a vendég Chelsea, a londoniak nyolc lövéssel próbálkoztak az első félidőben, és volt egy igazán nagy helyzetük is. A Wolves a saját térfelén szórta el a labdét, Sterlingék pedig hárman támadhattak kapura, az angol támadó azonban nem passzolt, lövését viszont védeni tudta . A hazaiaknál Hvang került ziccerbe, de rosszul vette át a labdát, és odalett a lehetőség.

Ha Sterling passzol, 95 százalékos gólhelyzetbe került volna a Chelsea:

A második félidőt a Wolves kezdte aktívabban, rögtön az elején kezezés miatt reklamáltak a sárga mezesek és a nézők is, de a játék ment tovább. Aztán az 51. percben összejött a vezetést, amikor egy szögletet követően Lemina talált be.

A gól után nem sokkal beállt a Chelsea-be Nkunku és Mudrik is, és a két cserejátékos majdnem össze is hozta az egyenlítést, Toti azonban menteni tudott. Nyomott a továbbiakban is a Chelsea, Sterlingnek a 65. percben akadt ismét egy nagyobb helyzete, de a lövését blokkolni tudták. A Wolves sem nyugodott bele az 1-0-ba, Doyle lövésénél kellett látványosat védenie Petrovicnak.

Nem hiába voltak aktívak a csapatok, volt még gól a meccsben: előbb a Wolves talált be, amikor Doherty egy lecsorgót a kapuba lőtt, de arra válaszul jött Nkunku első gólja új csapatában a 96. percben. Későn jött a szépítés azonban, hiába a bő 12 perces ráadás, kikapott a Chelsea.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik