Nemzetközi foci

Hoppon maradhat a Barca, közel a City a 17 éves tehetség megszerzéséhez

Rodrigo Buendia / AFP
Rodrigo Buendia / AFP

A Manchester City közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Claudio Echeverriről a River Plate-tel, pedig a napokban arról szóltak a hírek, hogy a Barcelona is vinné a játékost, de a katalánok végül lemaradhatnak róla. A 17 éves támadó középpályás szerződése egy év múlva jár le, azonban az angol klub a The Athletic cikke szerint kész kifizetni érte 20 millió eurót, majd Echeverri kölcsönben az argentin klubnál maradna.

Egy hasonló üzletet már kötött a két klub, Julian Álvarez is anno úgy került a Cityhez, hogy előtte fél évet még maradt kölcsönben a Rivernél. Az azóta már világbajnok támadó azóta bajnoki címet, FA Kupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnoki címet nyert a manchesteri csapattal.

Echeverrit a sajtóban már emlegették az új Lionel Messiként is.

Az idei U17-es világbajnokságon figyeltek fel rá sokan, különösen akkor, amikor három gólt szerzett Brazília ellen a negyeddöntőben, Argentína pedig 3-0-ra nyert. A jobblábas játékos kapcsán kiemelik a labdavezetését, a cselezési képességét, hogy jól lát a pályán, és hogy változatos módon képes a kapuba találni. A River első csapatában eddig hatszor lépett pályára.

Kapcsolódó
A Chelsea és a PSG is lemondott róla, most a francia meglepetéscsapat egyik kulcsembere
Marcin Bulka még a nyáron sem tudhatta biztosan, hogy ő lesz Nizzában a kezdő, azonban álomszerűen alakult a karrierje.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik