Nemzetközi foci

Kőkeményen lepontozta egy liverpooli lap Szoboszlait

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel a Liverpool, amely hazai pályán fogadta a botladozó Manchester Unitedet, de a vendégek kihúzták egy 0-0-s döntetlennel. Mindez azt jelenti, hogy a Brighton legyőző Arsenal ugrott a tabella élére, egy pont a londoniak előnye.

Szoboszlai Dominik 61 percet töltött a pályán, a Liverpool Echo pedig az ő teljesítményét látta a leggyengébbnek a hazaiaknál, csak 4-es osztályzatot adott a magyar focistának, és a a címben úgy jellemezték, „szörnyű”.

A sorozatosan elhibázott passzok és rossz döntések miatt felejthető teljesítményt nyújtott, és némi morgolódást váltott ki a tömegből. Lecserélve

– áll a rövid értékelésben.

Egy másik oldal, a liverpool.com külön cikkben foglalkozott a magyar középpályás teljesítményével, kiemelték, hogy 78 százalékos passzhatékonyságánál csak Mohamed Szalah volt pontatlanabb a Pool oldalán, öt beadásából egy sem talált társat, és 15 alkalommal elveszítette a labdát. A szerző megjegyzi, a remek kezdés után visszaesett Szoboszlai teljesítménye, de hozzáteszik, ez a hullámzás lehet a fáradtság következménye is, mert nála több játékpercet csak Szalah-nak van a keretből.

A nyáron Liverpoolba igazolt Szoboszlai Dominik a szezon első tíz bajnokiját végigjátszotta, az elmúlt hét fordulóban azonban hat alkalommal lecserélte őt Jürgen Klopp. A magyar válogatott csapatkapitánya a klubjában 22 mérkőzésen játszott az idényben, három-három gólnál és gólpassznál jár.

Kapcsolódó
Furcsa magyar gól is kellett hozzá, hogy megszakadjon a belga csapat borzalmas sorozata
Hét nyeretlenül megvívott bajnoki után ezúttal magabiztosan győzött a Lommel, Vancsa Zalán kezdett és be is talált.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik