Nemzetközi foci

Manuel Neuer után újabb veteránt reaktiválhat Julian Nagelsmann

Anke Waelischmiller / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Anke Waelischmiller / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

A szeptemberben kinevezett Julian Nagelsmann két rutinos játékost, Manuel Neuert és Toni Kroost is beválogathatja a német nemzeti csapatba.

Neuer 2010 óta minden nagy tornán a válogatottban volt, de a katari világbajnokságot követően síbalesetet szenvedett és eltörte a lábát. Októberben tért csak vissza, ekkora kihagyás után pedig kiszorította már a kapuból a Barcelona játékosa, Marc-André ter Stegen – aki viszont hátműtéten esett át és hónapokig nem léphet pályára.

Folyamatosan beszélek vele, a teljesítménye elképesztően jó. A labdarúgás arról szól, hogy együtt sikeresek legyünk. Ha márciusban a kettő közül az egyik egyértelműen jobb, mint a másik, akkor meg kell hoznom azt a döntést, ami az egyiknek pozitív, a másiknak negatív lesz

– mondta Nagelsmann arról, hogy melyik kapust választaná legközelebb a válogatottban.

Toni Kroos esete már más, mivel a középpályás visszavonult a válogatottságtól a 2021-es Európa-bbajnokságot követően. Ennek ellenére Nagelsmann telefonon egyeztetett vele és biztosította róla, hogy szívesen látná a csapatában. A ZDF cikke szerint márciusban lesz még egy telefonos egyeztetés, amely után Nagelsmann eldönti, hogyan tovább.

A német csapat március 23-án a vb-ezüstérmes francia együttessel, majd három nappal később a holland válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. A magyar és a német válogatott az A csoport második fordulójában találkozik egymással az Eb-n: a két csapat június 19-én Stuttgartban csap össze. A négyes másik két tagja Svájc és Skócia lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik