Nemzetközi foci

Xavi: Olyan üzeneteket kapok, mintha anyám temetésére készülnék

Tom Goyvaerts / Belga / AFP
Tom Goyvaerts / Belga / AFP
A Barcelona vezetőedzője arra kérte az újságírókat, hogy támogassák, csapata ugyanis még minden sorozatban versenyben van.

Két hangos vereségen van túl a Barcelona az elmúlt napokban: előbb a bajnokságban kapott ki a Gironától, majd hét közben az Antwerpentől a Bajnokok Ligájában, igaz, utóbbi ellenére megnyerte csoportját a csapat. Mivel a Barcáról van szó, így megint ellepték a spanyol sajtót a Xavi Hernández pozíciójával foglalkozó cikkek, lehetett olvasni olyat, hogy kulcsjátékosok vesztették el az edzőbe vetetett bizalmukat, valamint, hogy megromlott a szakember és a sportigazgató, Deco közötti kapcsolat.

Xavi pénteken sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, a vereségeknek természetesen senki sem örül, de minden a legnagyobb rendben a klubnál, és az ilyen helyzetekben kell nyugodtnak maradni. Épp ezért furcsállja, hogy az első akadálynál el akarja hagyni a többség a hajót, miközben emlékeztetett rá mindenkit, hogy a csapat még minden sorozatban versenyben van a végső győzelemre.

Nem tanulunk semmiből? Tavaly októberben mindent fel akartunk égetni, aztán öt hónapja meg épp sínen voltunk. Nemrég valaki azt mondta nekem, én lehet a Barca Alex Fergusonja…

mondta Xavi, aki arról is beszélt, azt szeretné, ha az újságírók támogatnák, hogy egység legyen Barcelonában.

Olyan hangulatú üzeneteket kapok, mintha apám vagy anyám temetésére készülnék. Közben a továbbjutáshoz senki sem gratulált. Az első célkitűzés teljesítve, a bajnokság még megy, a kupa még megy. Mire ez a rossz hangulat?

– mondta a Barcelona vezetőedzője, aki a tavalyi BL-kiesés után még megértette a negatív hangokat, de most nem tudja elfogadni.

Mivel a Barcelona csoportgyőztesként jutott tovább a BL-ben, így majd a csoportjuk második helyén végzett csapatok közül kap ellenfelet a nyolcaddöntőben. A sorsolás hétfőn lesz.

Kapcsolódó
Mourinhónak az öltözőbe kellett vonulnia, hogy ne sírja el magát a 19 éves játékosa öröme láttán
Mindenkiből óriási érzelmeket váltott ki a srác első kupagólja.
Olvasói sztorik