Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már úgy nézett ki, döntetlenre menti a meccset a Barca, erre az ellenfél a középkezdésből megszerezte a győztes gólt

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

A Barcelona már csoportgyőztesként lépett pályára a belga Antwerpen vendégeként a BL-csoportkör utolsó fordulójában, a hazai csapat pedig abban bízhatott, hátha a már nem túl motivált katalánok ellen sikerül megszereznie első pontjait a BL-ben.

75 másodperc telt el a meccsből, amikor hátul óriásit hibázott a Barcelona, Inaki Pena kapus nehéz helyzetbe hozta Oriol Romeut, aki el is veszítette a labdát, a 18 éves Arthur Vermeeren pedig kíméletlenül kihasználta az ajándékba kapott lehetőséget.

A Barca egy remek támadás végén egyenlített, Ferran Torres fejezte be az akciót, de az igazán látványos húzás Lamine Yamal tökéletes ütemű gólpassza volt.

16 évesen és 153 naposan Yamal lett a BL-történet legfiatalabb gólpasszosa.

A második félidő elején Romeu ismét a kapuja közelében veszített labdát, és az Antwerpen ebből is gólt szerzett, ezúttal Vincent Janssen büntette meg a Barcát a nagy bakiért.

Úgy tűnt, nem jön össze a történelmi győzelem, és csak pontszerzés lesz belőle, mivel a négyperces hosszabbítás elején a 17 éves Marc Guiu fejesével újra egyenlített a Barcelona.

Az utolsó szó azonban a belgáké volt, akik a középkezdés után még indítottak egy rohamot, és egy szerencsésen pattanó labdát a csereként beállt Jelle Bataille ügyesen tette a szintén a kispadról beszállt, 17 éves George Ilenikhena elé, aki megszerezte a győzelmet az Antwerpennek.

Az Antwerpennek a mostani a második idénye a legrangosabb európai kupasorozatban, az 1957-1958-as szezonban a címvédő Real Madrid ellen 1-8-as összesítéssel esett ki az első fordulóban, most pedig öt vereséggel indított, úgyhogy egy hosszú negatív sorozata szakadt ezzel a sikerrel.

A Barcelona pedig sorozatban második tétmeccsét tétmeccsét veszített el, hiszen a LaLiga legutóbbi fordulójában kikapott a Girona ellen, Xavinak pedig pocsék a mérlege a BL-ben, ahol eddig 14 meccset vezette a Barcát, és ezek közül hatot is elveszített. Azzal, hogy a BL-meccsek 42 százalékát elveszítette, a Barca-edzők közül övé a legrosszabb mérleg ebben a sorozatban.

Olvasói sztorik