Nemzetközi foci

„A játékvezetők nem hoznak döntést a pályán, mert a VAR majd úgyis szól”

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A korábban évekig Premier League-ben bíráskodó Mark Clattenburg attól fél, hogy elfogynak majd a játékvezetők.

Az egykori játékvezető a BBC-vel beszélgetett arról, hogy a mostani szezonban milyen sok kérdéses döntés született a mérkőzéseken. A videobírós rendszer bevezetésétől azt remélték, hogy csökken a hibák száma, de ehelyett úgy tűnik, csak még több vitát okoz. A futballisták is sokat kritizálják a rendszert, Clattenburg pedig sejti, hogy miért.

Az a baj, hogy a játékosok nem bíznak meg a rendszerben. A játékvezetők nem hoznak döntést a pályán, mert tudják, hogy a technológiának hála a VAR majd úgyis szól, ha hiba történt. Viszont felmerül a kérdés, a VAR biztosan jó döntést hoz hétről hétre? Néha igen, néha nem. Ez vezet a feszültséghez a játékosok között, hiszen ez egy eredményeket előtérbe helyező sportág. Ebből adódik a düh és a reklamálás

mondta Clattenburg a BBC Radio 5 Live interjújában.

A korábbi játékvezető szerint fontos, hogy a jelenlegi kollégáiknak nincs elég tekintélyük a pályán, anélkül pedig a játékosok többet engednek meg maguknak a kelleténél. Meglátása szerint ez ahhoz vezethet, hogy sok bíró felhagy ezzel a foglalkozással.

Olvasói sztorik