Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mbappé már bent látta a labdát, de a védő szédületes mentést mutatott be

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Egy-egy BL-játéknap után általában a nagy gólokat, a vitatott jeleneteket, vagy a kapusok hatalmas bravúrjait, esetleg méretes potyáit szokták leginkább kivesézni, de mi most két védő előtt emeljük meg a kalapunkat, mert egészen fenomenális mentéssel óvták meg a kapujukat a góltól.

A Dortmund-PSG meccsen Kylian Mbappé lépett ki ziccerben, simán kicselezte Gregor Kobel kapust, majd ballal le akarta zárni a támadást, de a kapura tett labdáját Niklas Süle bevetődve ki tudta húzni a gólvonalról.

Ugyanennek a csoportnak a másik meccsén, a Newcastle-Milan találkozón az olaszok védője, Fikayo Tomori mutatott be egy gólt megakadályozó szerelést a gólvonalnál. Joelinton beadása után Miguel Almirón elkövette azt a hibát, hogy ballal akarta bepasszolni a labdát, Tomori azonban egy merész becsúszással ki tudta kotorni előle a labdát az utolsó pillanatban.

A Dortmund-PSG 1-1-es eredménnyel zárult, így mindkét csapat továbbjutott. A Milan hiába fordított 2-1-re az angliai meccsen, az olasz csapat csak az Európa Ligában folytathatja jövőre.

Olvasói sztorik