Nemzetközi foci

Gulácsi esetében nem lát szenzációt a Leipzig edzője

JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gulácsi kezdőkapus lesz a Young Boys elleni BL-meccsen
JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gulácsi kezdőkapus lesz a Young Boys elleni BL-meccsen
Marco Rose, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Gulácsi Péter nem távozik a télen az együttestől.

A magyar válogatott kapus célja a németországi Európa-bajnokságon való részvétel, ehhez meccsben kellene lennie, kérdés, hogy ezt Lipcsében megkaphatja-e.

Egyáltalán nincs jele annak, hogy a jelenlegi helyzetben valami új dolgon gondolkodna. Sajnos, nem tudunk szalagcímekről gondoskodni

– nyilatkozott a tréner annak kapcsán, hogy a sajtóban megjelentek találgatások a magyar válogatott kapus eligazolásáról.

Rose megerősítette, hogy szerdán, a svájci Young Boys elleni Bajnokok Ligája-találkozón a magyar kapus a kezdő tizenegyesben kap helyet.

Német lapok szerint Janis Blaswich kapus az utóbbi időben nem volt csúcsformában: Wolfsburgban és Dortmundban is hibázott, előbbi meccset el is veszítették a lipcseiek. De a Volksstimme szerint Blaswich a Heidenheim ellen is bizonytalan volt.

Ugyanakkor Rose a bizalmáról biztosította a német válogatott bő keretében is számításba vett kapusát.

„Ha egy éven keresztül olyan következetesen teljesítesz, mint Janis, akkor nem látom, hogy bármi miatt aggódnunk kellene” – mondta.

A 33 éves, 51-szeres válogatott kapus tavaly októberben a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadását szenvedett, és csaknem egy évig nem játszott. Visszatérése óta még csak a Német Kupában védett.

Kapcsolódó
Gulácsi Pétert angol BL-csapattal hozták hírbe
Ha januárban távozik Lipcséből, nem biztos, hogy Amerika felé veszi az irányt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik