Magyar foci

Gulácsi Pétert angol BL-csapattal hozták hírbe

Ronny HARTMANN / AFP
Gulácsi csak Német Kupa-mérkőzésen védett a szezonban
Ronny HARTMANN / AFP
Gulácsi csak Német Kupa-mérkőzésen védett a szezonban

Múlt szombaton, a Manchester United elleni bajnoki hajrájában súlyos vállsérülést szenvedett Nick Pope, a Newcastle United angol válogatott kapusa, akire műtét és négy-hónap kihagyás vár. Ugyan a 31 éves kapus mögött ott van a szlovák Martin Dubravka, illetve a német Loris Karius is, a hírek szerint Eddie Howe menedzser szeretne a januári átigazolási szezonban új kapust szerződtetni.

A Mirror felvázolta a lehetőségeket, és megemlített Gulácsi Péter nevét is. A brit lap szerint a Premier League-ben is ismerik a válogatott játékost, hiszen éveket töltött Liverpoolban, majd 2015 óta az RB Leipzig erősségének számított.

2022 októberében azonban keresztszalag-sérülést szenvedett, ami miatt közel egy évig nem léphetett pályára, a helyén pedig Janis Blaswich jól teljesített. Így Gulácsi csupán a Német Kupában kapott lehetőséget, ám a korai kiesés miatt úgy tűnik, a szezonban már nem nagyon véd az RB Leipzigben.

A hírek korábban arról szóltak, hogy januárban egy MLS-klubhoz csatlakozhat, de a Newcastle hívását nem biztos, hogy visszautasítaná.

A Mirror szerint a poszton szóba jöhet még Aaron Ramsdale (Arsenal), David de Gea (csapat nélkül), Keylor Navas (PSG), Lukasz Fabianski (West Ham) és Hugo Lloris (Tottenham) neve is.

Kapcsolódó
Nem kellett az MLS-csapatnak az egykori Fradi-játékos
Nem hosszabbították meg Franck Boli szerződését.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik