Nemzetközi foci

Tovább szárnyal a csodacsapat, a Barcelonát is legyőzte

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A La Liga meglepetéscsapata, a Girona vasárnap 4-2-re verte az FC Barcelonát a bajnokság 16. fordulójában.

Rögtön a 12. percben vezetést szerzett Artem Dovbik egy gyors ellentámadás végén, de erre rendkívül gyorsan jött a Barca válasza, mert egy szögletből érkező labdát Robert Lewandowski a kapuba fejelt.

Ez sem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez, mert még szünet előtt parádés mozdulattal, bal külsővel lőtt Miguel Gutierrez a rövid fölső sarokba.

Térfélcsere után több nagy helyzetet is elpuskázott a Barcelona, de a túloldalon Valery már nem volt ennyire nagyvonalú, némi mázlival átverekedte magát Jules Koundén is, majd higgadtan a bal alsóba gurított.

A nagy erőlködésnek aztán csak meglett a gyümölcse, Ilkay Gündogan a 92. percben kapott labdát a tizenhatoson belül, amit okosan megtartott, majd fordulásból a kapuba lőtt. Ez azonban nem volt elég a pontszerzéshez, ráadásul a Barca kitámadt, amit a 95. percben megbüntettek a vendégek, Cristian Stuani állította be a végeredményt.

Győzelmével óriási meglepetésre 16 fordulót követően a Girona 13 győzelemmel és két döntetlennel első helyen áll a La Liga tabelláján.

Eredmények – La Liga, 16. forduló

FC Barcelona-Girona 2-4 (1-2)
Granada-Athletic Bilbao – félbeszakadt
Atlético Madrid-Almería 2-1 (2-0)
Cádiz-Osasuna 1-1 (1-0)

szombaton játszották:
Real Betis-Real Madrid 1-1 (0-0)
Alavés-Las Palmas 0-1 (0-1)
Villarreal-Real Sociedad 0-3 (0-3)
Real Mallorca-Sevilla 1-0 (1-0)

pénteken játszották:
Getafe-Valencia 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik