Nemzetközi foci

Felejtsd el a topligákat, a nap gólját egy alig ismert játékos lőtte

Magyarországon aligha ismeri bárki is El Arbi Soudani nevét, de Szlovéniában szerdán az is megtanulta, aki eddig nem tudta, ki ő.

A Maribor 36 éves játékosa ugyanis bődületesen nagy gólt lőtt a Koper elleni élvonalbeli bajnokin. Gyors gólváltás után a Koper másodjára is vezetést szerzett, a 41. percben azonban jött egy beadás balról Urata Icukitól, Soudani pedig félollózva bombázta a labdát a kapuba.

Soudani egyébként 2011-ben került Európába a portugál Guimareshez, ahonnan két évvel később a Dinamo Zagrebbe igazolt. Egy rövid és sikertelen Nottingham Forestnél töltött idényt követően az Olympiakoszba szerződött, 2020 és 2023 között pedig Szaúd-Arábiában kereste a kenyerét. Pályafutása során minden csapatában legalább két gólt lőtt. A Maribor nyáron csapott le Algéria gólgyárosára, az afrikai támadó 56 válogatott meccsen 24 gólt jegyzett. A mérkőzésre visszatérve harmadjára is előnybe került a Koper a második félidőben, de Josip Ilicic a 86. percben értékesített egy büntetőt és beállította a 3-3-as végeredményt.

A Prva Ligát 17 fordulót követően a Celje vezeti 41 ponttal, mögötte jócskán lemaradva az Olimpija Ljubljana 33, a Koper 30 és a Maribor 28 pontos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik