Nemzetközi foci

Hétgólos meccset nyert meg a Liverpool, Kerkez Milos gólpasszt adott

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

A Liverpool egy rendkívül eseménydús mérkőzésen győzte le a Fulhamet 4-3-ra, Szoboszlai Dominik kezdőként bő egy órát kapott. A Bournemouth otthon ikszelt az Aston Villával, Kerkez Milos kezdett, és kiosztott egy asszisztot is a Premier League 14. fordulójában.

A napokban az volt a téma a liverpooli sajtóban, hogy Szoboszlai az év vége előtt pihenőt kaphat. A magyar válogatott játékos aztán ki is hagyta a Linz elleni Európa Liga-meccset, a Fulham elleni bajnokin ugyanakkor már ott volt a kezdőben. Rögtön a meccs elején volt egy ígéretes lövése, amit ugyan védett a kapus, azonban a kipattanót összeszedte Luis Díaz, de a kolumbiai lesről indult. Innentől kezdve őrült forgatókönyv szerint zajlott az első félidő:

  • Alexander-Arnold szépségdíjas szabadrúgásgólt lőtt (hivatalosan Leno kapus öngóljának írják be),

  • egy kontra után azonban egyenlített a Fulham,
  • majd Mac Allister visszavette a vezetést egy káprázatos, felső sarkos lövéssel,

  • de a Fulhamnek erre is volt válasza az első félidő ráadásában Tete révén.

A második félidő elején Szoboszlai volt aktív, két lövéssel is próbálkozott, majd mesteri kontrát is vezetett a Pool, Darwin Núnez lövése azonban a lécen csattant. Jürgen Klopp aztán a 64. percben lecserélte Szoboszlait. Így aztán a magyar játékos már padozott, amikor a Fulham a hajrára megfordította a meccset, a 80. percben a csereként beállt Reid fejelt az Alissont helyettesítő Kelleher kapujába.

De még ekkor is volt fordulat a meccsben: előbb Endo szállt be a tizenhatoson kívülről szerzett gólok versenyébe, majd Alexander-Arnold egy lapos lövéssel bevette a kaput, a Liverpool így végül 4-3-ra nyert.

Szoboszlai statisztikái a mérkőzésről.

Kerkez Milos is kezdett a Bournemouth csapatában, a második félidő elején pedig labdát szerzett és kiosztott egy gólpasszt Solankénak. Ezzel került 2-1-es előnybe a Bournemouth az Aston Villa ellen, de Watkins a rendes játékidő végén beállította a 2-2-es végeredményt.

Kerkezt a 83. percben lecserélték, a BBC tudósítása szerint sérülés miatt kellett az ő helyére valakit beküldeni.

Kerkez Milos meccsstatisztikái.

A Chelsea hektikus szezonja egy közvetlen rivális, a Brighton elleni 3-2-es győzelemmel folytatódott, pedig a hazaiak a 45. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. Enzo Fernández duplázni tudott. A 101. percben még VAR-oztak egyébként, de nem kapott tizenegyest a Brighton.

Premier League, 14. forduló

Liverpool-Fulham 4-3 (2-2)
Bournemouth-Aston Villa 2-2 (1-1)
Chelsea-Brighton 3-2 (2-1)
West Ham United-Crystal Palace 1-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik