Nemzetközi foci

Elbúcsúzott brazil klubjától a csatár, aki a Barca megmentője lehet

Fernando Moreno / AGIF / AGIF via AFP
Fernando Moreno / AGIF / AGIF via AFP
Az Athletico-PR szombaton közölte, hogy a brazil támadó, Vitor Roque januárban csatlakozik a Barcelonához, így a 18 éves csatár vasárnap játssza utolsó hazai meccsét, mielőtt Európába indulna.

A Barca júliusban 40 millió euróért szerződtette a játékost, aki hétéves szerződést kötött, ám a hírek eddig arról szóltak, hogy a klub financiális nehézségei miatt, és mert muszáj betartania a La Liga pénzügyi Fair Play-szabályait, Roque csak a 2024–2025-ös szezon előtt érkezhet.

Ehhez képest új fejlemény a hirtelen érkezése, erről még Xavi Hernandez, a Barcelona edzője is csak annyit mondott óvatosan, hogy túl korai lenne erről beszélni, de jó lenne, ha januártól számolhatna a játékossal.

A klub súlyos térdsérülés miatt elvesztette középpályását, Gavit, így Roque érkezése nagy könnyebbséget adna az összeállítás tekintetében.

A 18 éves játékos szeptemberben súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, szerencsére azonban csak két hónapot kellett kihagynia. A múlt hétvégén 26 percet játszott a Vasco elleni gól nélküli döntetlen során, most pénteken pedig a Cruzeiro ellen már 45 percet kapott, és szeptember óta az első gólját szerezte.

Roque 2022 elején csatlakozott az Athleticóhoz, eddig 80 meccsen 28 gólt szerzett. Márciusban bemutatkozhatott a brazil válogatottban is, 18 évesen és 25 naposan az ötszörös világbajnok legfiatalabb debütálója lett azóta, hogy a 17 éves Ronaldo 1994-ben először szerepelt a nemzeti csapatban.

Kapcsolódó
500 millió eurós kivásárlási záradékkal igazolt játékost a Barcelona
2031-ig írt alá a 18 éves brazil csatár, Vitor Roque.
Olvasói sztorik