Nemzetközi foci

Szétszakadtak a Barca legnagyobb reménységnek bokaszalagjai

Robson Mafra / AGIF / AGIF via AFP
Robson Mafra / AGIF / AGIF via AFP
Bár a hivatalos megállapodás szerint csak 2024-ben érkezik Spanyolországba és a jelenlegi szezont brazil csapatánál tölti Vitor Roque, a Barcelona új szerzeménye lehet, még le is játszotta utolsó meccsét az Athletico Paranaense csapatában.

A Barca hónapokig harcolt a 18 éves, egyszeres brazil válogatott csatárért, akiért állítólag 74 millió eurót áldozott, ám most aggódva figyelheti a híreket.

Az ESPN Brasil értesülése szerint ugyanis Roque megsérült az Internacional ellen 2-1-re megnyert csütörtöki bajnoki első félidejében, a támadónak a jobb bokájában elszakadtak a szalagjai.

A vizsgálatok után végül az a döntés született, hogy a játékost nem operálják meg, de így is minimum három hónapot ki kell hagynia. Mivel a brazil szezon decemberben véget ér, ez azt jelentheti, hogy már le is játszotta utolsó meccsét a klub színeiben.

A katalán klub terve az, hogy januárban Európába hozza Roque-ot, bár a végső döntés az akkori pénzügyi fair play-helyzettől függ.

Amennyiben a Barca nem engedheti meg magának, hogy Roque-t regisztrálja a szezon közepén, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy csak a nyáron érkezik – ebben az esetben elképzelhető, hogy a jövő áprilisban kezdődő 2024-es brazil szezonban még szerepel az Athletico színeiben.

Kapcsolódó
Szerződést hosszabbított legendájával a Barcelona
Nagyon elégedettek a teljesítményével.
Olvasói sztorik