Nemzetközi foci

Amíg a csapat focizott, a Legia-ultrák a stadionon kívül háborúztak az angol rendőrökkel

James Baylis - AMA/Getty Images
James Baylis - AMA/Getty Images

A birminghami rendőrség a lengyel szurkolókkal történt összetűzés során 46 embert vett őrizetbe az Aston Villa-Legia Warszava labdarúgó Konferencia Liga-mérkőzést megelőzően.

A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint csütörtökön 90 percig küzdöttek a stadionon kívül az agresszív lengyel drukkerekkel, akik többek között pirotechnikai eszközöket dobáltak feléjük. Az incidensben négy rendőr megsérült, egyiküket épp egy pirotechnikai eszköz találta fejen, ami miatt agyrázkódást szenvedett.

Végül a rendőrök megtiltották a lengyel szimpatizánsoknak, hogy belépjenek a stadionba, így a 2-1-es Aston Villa-sikerrel zárult meccsen a vendégszektor üresen maradt.

A Legia közleménye szerint a problémát az okozta, hogy az angol klub az UEFA által meghatározottnál kevesebb jegyet biztosított a Warszawa-szurkolók számára. A Villa valószínűleg azért döntött úgy, hogy kevesebb jegyet ad a Legiának, mert a lengyel ultrák már egy korábbi csoportmeccsen, a holland AZ Alkmaar stadionjánál is letették a névjegyüket.

Voltak olyan lengyel drukkerek, akik bejutottak, és leültek az angolok közé. Egy ideig, aztán kikísérték őket:

Olvasói sztorik