Nemzetközi foci

A buszról szedték le a rendőrök a lengyel focicsapat játékosait

Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Komoly utóélete volt a Konferencia Ligában játszott AZ Alkmaar-Legia meccsnek.

A találkozót a hollandok nyerték 1-0-ra, majd a lefújás után jött a botrány, a lengyel csapat játékosait nem engedték felszállni a buszra, holott a stadion környékén ekkor már béke honolt, nyoma sem volt rendbontásnak a két szurkolótábor részéről (a meccs előtt a lengyel ultrák akcióztak egyet a stadionnál, amíg a rendőrök közbe nem léptek).

A Legia játékosai és vezetői nem értették a döntést, ami feszültséget szült, a vége pedig az lett, hogy dulakodni kezdtek a focisták a rohamrendőrökkel. A helyszínen tartózkodó lengyel újságírók szerint a rohamrendőrök néhány Legia-futballistát, valamint az elnököt, Dariusz Mioduskit is megütötték gumibottal.

A varsóiak edzője, Kosta Runjaic igyekezett a játékosokat felterelni a buszra, de a szerb védőt, Radovan Pankovot, valamint a portugál középpályást, Josuét a rendőrök leszállították, és bilincsben vitték el őket.

A két játékos a rendőrörsön töltötte az éjszakát, és könnyen lehet, hogy péntek délelőtt nem tudnak a többiekkel együtt visszaindulni Varsóba.

Olvasói sztorik