Nemzetközi foci

„Legyetek tökösek, és mondjátok a szemembe, hogy velem van a baj” – kirúgása előtt még beleállt játékosaiba a lyoni edző

JEFF PACHOUD / AFP
JEFF PACHOUD / AFP

A játékosként világbajnoki címet szerző Fabio Grossónak mindössze hét mérkőzés jutott az idény látványosan szenvedő, és a francia bajnokság utolsó helyén álló Olympique Lyon kispadján.

A 46 éves Grosso egy másik világbajnokot, a francia Laurent Blanc-t váltotta a kispadon, aki ramatyul kezdte a szezont, de az olasz edzőnek sem sikerült gatyába ráznia a Lyont, hiszen a hét mecccsén mindössze öt pontot gyűjtött vele a csapat.

Igaz, nem kell csodálkozni azon, hogy Grosso nem tudta felpörgetni a Lyont, mivel jelentős ellenszélben dolgozott.

Név nélkül mondhatom, hogy az öltöző többségének elege van Grossóból. Ki nem állhatják a pofáját

állította a korábbi francia válogatott játékos, a jelenleg rádiós nűsorvezető Jérome Rothen.

Grosso utolsó meccse a Lyonnál a Lille elleni hazai vereség volt, amely után még ő tartotta az edzést, de ekkor már a korábbinál is paprikásabb volt a hangulat.

„Ha azt gondoljátok, én vagyok a probléma, akkor menjetek, és szóljatok John Textor tulajdonosnak, hogy rúgjon ki. Csak előbb legyetek tökösek, és mondjátok a szemembe, hogy velem van a baj. Csak ennyit kérek, hogy először nekem jelezzétek” – fakadt ki Grosso a L’Équipe szerint.

Az edzőnek az elmúlt pár hétben a csapatkapitány Alexandre Lacazette-tel, valamint Rayan Cherkivel és Nicolas Tagliaficóval is komoly összezördülése volt. A menesztése azt mutatja, hogy nemcsak az öltözőt, de a tulajdonos bizalmát is elvesztette. És kis híján a bal szemét is, hiszen október végén, a Marseille elleni meccs előtt az OM ultrái megdobálták a Lyon buszát, és súlyos sérülést okoztak Grossónak.

A 12 meccs alatt mindössze 7 pontot gyűjtő Lyon a hétvégi fordulóban a hatodik helyezett Lens vendége lesz, a csapatot pedig megbízott edzőjént Pierre Sage irányítja majd.

Kapcsolódó
Így csinálj BL-elődöntősből kiesőjelöltet 6 lépésben!
2020 augusztusában az Olympique Lyonnais elődöntőt játszott a Bajnokok Ligájában, mindezt úgy, hogy előtte kiejtette a Juventust és a Manchester Cityt is. A klub most ott tart, hogy ha véget érne a szezon, akkor kiesne a francia másodosztályba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik