Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Sosem gondoltam, hogy egy BL-meccs legjobbja lehetek. Mindjárt sírni fogok” – elragadták az érzelmek az Atlético focistáját

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

3-1-re győzött az Atlético Madrid a Feyenoord otthonában, és ezzel az már eldőlt, hogy Diego Simeone csapata továbbjutott a legjobb 16 közé, egyedül az a kérdés, hogy ezt csoportelsőként vagy -másodikként teszi.

A meccs legjobbjának a spanyolok bal oldali szárnyvédőjét, Rodrigo Riquelmét választották, aki egészen meghatódott, amikor megkapta a díjat.

„Ez komoly? Nem hiszem el” – mondta a meglepődve a 23 éves játékos, aki nyomban nyomott egy csókot a trófeára. „Nagyon különleges érzés ez számomra, mert sokat küzdöttem azért, hogy itt játszhassak, az Atléticóban, amelyet imádok. Sosem gondoltam, hogy egy BL-meccs legjobbja lehetek. Ez jelenti a mindent számomra. Mindjárt sírni fogok” – tette hozzá Riquelme.

Akit az elmúlt években mindig kölcsönadott a klub, előbb Angliába (Bournemouth), majd Spanyolországon belül passzolták le (Mirandés, Girona). Idén viszont eljött az ő ideje, az összes BL-meccsen játszott, valamint tíz spanyol bajnokin is pályára lépett, és ezeken két gól, valamint egy gólpassz került a neve mellé.

Riquelme statisztikái a Feyenoord elleni találkozón:

www.sofascore.com

Az Atlético a BL-csoportkör utolsó fordulójában a már szintén továbbjutott Laziót fogadja, és egy döntetlennel is bebiztosítja az első helyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik