Nemzetközi foci

Gyerekként a labdát se tudta megfogni, hétvégén már a Bundesligában debütált

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Érzelmekben gazdag debütáláson van túl Alexander Brunst, a Darmstadt kapusa.

A 28 éves futballista egy olyan betegséggel született, amely miatt a finommotoros képességei rendkívül komoly hiányosságai voltak. Emiatt 12 éven keresztül kezelésekre járt, hogy önállóan is képes legyen hétköznapi tevékenységek elvégzésére.

A kezelések előtt még egy labdát sem tudta megfogni rendesen

– idézte az idnes.cz portál Brunstot.

A betegségei miatt számtalan fóbiája alakult ki, többek között azt se tudta elviselni, hogy egyedül maradjon. Ebben nagy segítségére volt édesanyja, aki mindenhová elkísérte, ameddig csak kellett. Ennek ismeretében az sem csoda, ha elérzékenyülve annyit mondott a Freiburg elleni, 1-1-re végződő bajnokit követően, hogy nélküle nem jutott volna a Bundesligáig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexander Brunst (@alexander_brunst_) által megosztott bejegyzés

Mivel egész gyerekkorában ahhoz szokott, hogy folyamatosan dolgoznia kell önmagán, ez futballistaként sem változott. Tizenhárom éves korában a Hamburg akadémiájára került, ahol apránként építette föl magát.

„A kemény munka mindig legyőzi a tehetséget. Minden apróságért meg kellett küzdenem. Én csak futballozni akartam és végtelen elszántsággal vágytam rá, hogy bizonyítsak” – magyarázta Brunst.

Először a Wolfsburg B csapatában lett állandó kezdő, mielőtt a másodosztályban szereplő Magdeburgba igazolt. Első profi szerződését viszont a dán Vejlében kapta meg, mielőtt a Darmstadtba került volna. Itt pedig már ismerjük a történet végét, a kemény munka gyümölcseként egy pontot szerzett a csapatának.

Olvasói sztorik