Nemzetközi foci bajnokok ligája

Egy fotó miatt arról cikkeznek, edzőkérdés van a Barcánál

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Már megszokhattuk, hogy ha a Barcelona nincs épp a legjobb formában, akkor a spanyol sajtó rögtön edzőkérdésről ír. Márpedig a csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, kétszer pedig ki is kapott: a Real Madridtól a bajnokságban, valamint a Sahtartól a Bajnokok Ligájában. A legutóbbi bajnokin csak egy döntetlenre futotta a Rayo Vallecano ellen, és a negyedik helyen áll a ligában.

Spanyolországban pedig már arról cikkeznek, hogy nem biztos Xavi Hernández helye a kispadon.

Mindezt arra alapozták, hogy a klubelnök tőle szokatlan módon vasárnap a B csapat meccsén bukkant fel és annak a csapatnak az edzőjével, a szintén klubikon Rafael Marquezzel fotózkodott, miközben a sportigazgató, Deco mindenféle magyarázat nélkül lemondott egy korábban leegyeztetett interjút.

A Barca kedden a Portóval játszik a Bajnokok Ligájában, Xavi ebből az apropóból tartott sajtótájékoztatót. A helyzetéről is kérdezték, mire azt mondta, a mindennapokban érzi a támogatást és a bizalmat a vezetőség részéről, akikkel jó, sőt baráti a kapcsolata.

Tele vagyok energiával, pozitívabb vagyok, mint valaha és ez annak köszönhető, hogy egyike vagyok azoknak, akik ezt a csapatot vezetik. Nyertünk már címeket, vakon megbízom a játékosokban és ők is bennünk. Én csak azokra a dolgokra koncentrálok, amikre hatással vagyok. Mindig is lesznek kritikus hangok, ez a Barcelona, megtapasztaltam ezt már játékos koromban is

mondta Xavi, aki Laporta B csapatnál tett látogatására úgy reagált, ez is azt mutatja, mekkora összetartás van a klubon belül, és ha az újságírók akarják, akkor mutat minden meccs után egy közös képet a klubelnökkel ő is.

A Barcára kemény menet vár, mert bár vezeti a csoportját a BL-ben, egy Porto elleni botlásnak már komoly következményei lennének, majd utána két riválissal, az Atlético Madriddal és a Barcelonával találkozik a bajnokságban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik