Nemzetközi foci

Olyan rosszul áll csatárfronton a Milan, hogy a 15 éves csodagyerek is szerephez juthat a rangadón

Acmilan.com
Acmilan.com

Négy bajnoki óta nyeretlen a Milan, amely szombat este 20.45-től a Fiorentinát fogadja, és ott van a keretben a mindössze 15 éves csatár, Francesco Camarda.

A Milan támadósorából Rafael Leao, Noah Okafor és Olivier Giroud is hiányzik, a portugál szélső a Lecce elleni bajnokin, a svájci támadó a Románia elleni Eb-selejtezőn sérült meg, a francia középcsatár pedig addig reklamált Leccében, amíg piros lapot kapott, ami miatt két meccset ki kell hagynia.

Giroud kiállítása 2.25-nél látható:

A hiányzók miatt Luka Jovic maradt az egyetlen egészséges középcsatár a Milan keretében, de a nyáron érkezett szerb játékos eddig szinte semmit sem mutatott új csapatában. Ha Stefano Pioli változtatni akar meccs közben, akkor bedobhatja az olasz futball egyik legnagyobb tehetségét, Camardát,

aki a saját korosztályában ipari mennyiségben termelte a gólokat, 87 meccsen 483 gólt jegyzett, ami 5,5-es átlagnak felel meg.

Idén aztán az U19-esek között sem tétlenkedett, 13 találkozón ugyanis hétszer volt eredményes.

Camarda legszebb őszi gólja: ollózós mozdulattal a PSG elleni ifi-BL-meccsen:

A Milannak a lombardiai regionális bizottságtól kellett különengedélyt kérnie, hogy a 15 éves játékos ott lehessen a felnőttkeretben, de a bizottság zöld utat adott a klubnak. Ha Camarda pályára lép a Fiorentina ellen, akkor 15 évesen 8 hónaposan és 15 naposan a Serie A történetének legfiatalabb újonca lesz. Az eddigi rekorder Wisdom Amey volt, aki 2021-ben 15 évesen 9 hónaposan és 1 naposan debütált a Bolognában.

A tehetség nem korfüggő, és ő nagyon tehetséges játékos. A sors néha megajándékoz egy lehetőséggel. Boldog, hogy köztünk lehet, és készen áll arra, hogy a segítségünkre legyen

– mondta Pioli az ifjoncról.

30 éve, 1993. november 25-én egy legendás csatár Marco van Basten nevétől volt hangos az európai futball, a holland klasszis ugyanis négy gólt szerzett a svéd Göteborg elleni BL-meccsen – ez volt a Bajnokok Ligájában az első alkalom, hogy valaki egy mérkőzésen négyszer talált be.

A négy gólból az egyik egy ollózós remekmű volt, úgyhogy az olasz Sky Sport úgy vezette fel a Fiorentina elleni meccset, hogy 30 évvel Van Basten fantasztikus alakítása után most egy olyan srácra figyel mindenki, aki az ősszel már szerzett egy hasonlóan látványos gólt akrobatikus mozdulat után.

Az olasz portál Giroud-val is párhuzamba állította Van Bastent és Camarát, mivel a francia csatárnak is volt egy mesternégyese a BL-ben, még Chelsea-játékosként 2020-ban a Sevilla ellen, és utolsó gólját, amit a Gibraltár elleni, 14-0-ra megnyert Eb-selejtezőn szerzett, szintén ollózva lőtte.

12:40-nél a Giroud-gól:

Camardának jó emlékei lehetnek a Fiorentina elleni meccsről, mivel tavaly nyáron az ő fejesével győzte le a Milan U15-ös csapata a firenzeieket, és lett ezzel Olaszország bajnoka ebben a korosztályban.

A 20.45-kor kezdődő a Sport 2 élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik