Nemzetközi foci

Van egy válogatott, amely botrányosan rosszul szerepel idegenben a vb-selejtezőben

DANTE FERNANDEZ / AFP
DANTE FERNANDEZ / AFP

Még szerda hajnalban esett meg a bolíviai labdarúgó-válogatottal, hogy 3-0-ra kikapott Uruguayban a dél-amerikai vb-selejtezőben (azon a játéknapon, amikor a botrányos brazil-argentin meccset is rendezték). Ebben semmi meglepő nem lenne, Marcelo Bielsa csapata ezt megelőzően Argentínát és Brazíliát is legyőzte, jelenleg pedig a második helyen áll.

Csakhogy Bolívia sorozatban a 67. idegenbeli vb-selejtezőjén maradt nyeretlen, ami, ha minden igaz, negatív rekord a sorozatban.

A bolíviai csapat ebből a 67 mérkőzésből ráadásul csak kilenc alkalommal ért legalább döntetlent, 58-szor viszont kikapott.

Az egyszeres Copa América-győztes Bolívia egyébként összesen háromszor szerepelt a világbajnokságon: 1930-ban, 1950-ben és 1994-ben. De az első vébére meghívták, a másodikon automatikus volt a részvétele, így selejtezőn eddig mindössze egyszer sikerült kiharcolnia a vb-részvételt.

A csapat egyébként mindezek után sem utolsó a dél-amerikai selejtezőben, ugyanis (természetesen otthon) sikerült nyernie Peru ellen. Utóbbi csapat az egyedüli nyeretlen a mezőnyben.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik