Nemzetközi foci

„Eltöröm a lábaid és tönkreteszem a futballkarriered!”

Korábbi, feröeri klubjánál elkövetett vétségéért 30 nap felfüggesztett börtönre és 40 óra közmunkára ítélték Mikkkjal Thomassent, a norvég másodosztályt megnyerő és ezzel élvonalba jutó Fredrikstad edzőjét.

A 47 éves, korábbi 13-szoros feröeri válogatott középpályás edzőként a B36 Tórshavn, majd a KÍ Klaksvík edzője volt, az idei BL-selejtezőben a Ferencvárost búcsúztató csapatot ő juttatta először az Európa Ligában playoff-szerepléshez (2020 őszén a grúz Dinmao Tbiliszi 6-1-es legyőzésével).

Az eset egy éve történt, amikor a Klaksvík megnyerte története 20. bajnoki címét, az ellenfél, a Vikingur egyik labdarúgója pedig odament hozzá, hogy gratuláljon. Hogy pontosan mi hangzott el a futballista részéről, nem tudni, de a norvég Tv2 szerint az edző a következőket mondta:

Eltöröm a lábaid és tönkreteszem a futball-, valamint a civilkarriered!

„Nagyon sajnálom a történteket, bocsánatot kértem, amit a játékos elfogadott” – nyilatkozta korábban Thomassen, aki 14 éven át rendőrként dolgozott.

A szakember tavaly novemberben szerződött a norvég második ligában szereplő Fredrikstadhoz, amely magabiztosan nyerte meg a bajnokságot, és 11 év után visszajutott a legjobbak közé.

A klub sportmenedzsere, Joacim Heier azt mondta, tudtak az esetről, de még a mostani ítélet nem befolyásolja a közös munkájukat.

A tréner a Tv2-nek eljuttatott közleményében azt írja, sajnálja a történteket.

Elfogadom az ítéletet, és örülök, hogy lezárhatom az ügyet, így én és a családom végre magunk mögött hagyhatjuk az egészet.

Kapcsolódó
„A meccs után meghalsz” – akasztófáról lógó patkányként ábrázolták az ellenfél edzőjét
Geir Bakke nem tette zsebre azt, amit a Lilleström-drukkerektől kapott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik