Nemzetközi foci

„A meccs után meghalsz” – akasztófáról lógó patkányként ábrázolták az ellenfél edzőjét

Nem a mutatott játék vagy az eredmény, hanem a szurkolók magatartása miatt kapta fel az internet a norvég élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi, Lilleström–Valerenga mérkőzését.

A hazaiak 2-0-ra nyertek, ezzel megerősítették a helyüket a középmezőnyben, ugyanakkor a Valerenga egyre nagyobb veszélybe kerül a bennmaradásért folytatott harcban.

Ugyanakkor a drukkereken érződött, nehezen bocsátottak meg Geir Bakke edzőnek, aki a nyáron éppen a rivális kedvéért távozott. Bakke 2019. december 31-én szerződött a Lilleströmhöz, amelyet egy évvel később visszavezetett az Eliteserienbe. Idén júniusban azonban nem tudott ellenállni a Valerenga komolyabb fizetési ajánlatának.

A norvég lapok szerint közvetlenül az első félidő előtt a Lilleström-szurkolók felmutattak egy transzparenst, amely Bakkét akasztófán lógó patkányként ábrázolja, Júdás-felirattal a homlokán.

De a hazai szurkolók nem csak ennyivel készültek, gyakran azt énekelték, hogy „A meccs után meghalsz”, de felmutattak egy olyan molinót is, amelyen – utalva a Valerenga tulajdonosára, Tor Olav Tröim milliárdosra – az állt:

Tröim pénzén csak hűtlen patkányokat lehet vásárolni.

Végül a mérkőzés a 77. percben egy időre félébe is szakadt, igaz, akkor a vendégszurkolók túlzott pirotechnika-használata miatt.

„Azt is el kell viselni, hogy vannak olyanok, akik szerint a távozásom nem volt helyes. Jó humor, jó klubszeretet” – nyilatkozta a meccset követően Bakke.

Olvasói sztorik