Nemzetközi foci

Londoni kluboknál kopogtat belső védőért a Milan

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A válogatott meccsek után a hétvégén folytatódnak a topligák, a Serie A-ban például vasárnap este csúcsrangadó következik: az első helyezett Inter a második Juventus vendége lesz.

A harmadik helyen, az Intertől nyolc-, a Juvétól hatpontos távolságban a Milan található, amelyre szintén nehéz meccs vár, mivel a hatodik helyezett Fiorentina látogat a San Siróba.

A Milan a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt: odahaza kapott ki 1-0-ra a Juvétól és az Udinesétől, Nápolyban és Leccében pedig kétgólos előnyt herdált el. Stefano Pioli csapata tehát győzelmi kényszerben lép pályára szombat este, és nem könnyíti meg az edző helyzetét, hogy az elmúlt években megszokott módon rengeteg a sérült.

A támadósorból hiányzik majd a Leccében meghúzódott Rafael Leao (valamint a reklamálás miatt kiállított Olivier Giroud), hátul pedig nincs sok választása Piolinak, mivel a belső védői közül Pierre Kalulu, Simon Kjaer és Marco Pellegrino sem bevethető.

Mivel Pellegrino és Kalulu is csak 2024-ben léphet pályára legközelebb, így a Milan belső védőt szeretne igazolni januárban. A Calciomercato információja szerint londoni kluboknál kopogtat majd az olasz csapat, amely a Chelsea-ből Benoit Badiashile-t és Malang Sarrt figyeli, az Arsenalból pedig Jakub Kiwiort, aki játszott már a Serie A-ban, hiszen a Speziától vette meg 25 millió euróért jelenlegi klubja.

A 22 éves Badiashile sérülés miatt ebben a szezonban mindössze egy Ligakupa-meccsen jutott szóhoz, Sarr viszont egyetlen alkalommal sem lépett pályára. Kiwior sincs csapágyasra hajtva, nyolc tétmeccsen összesen 368 perc jutott neki ebben az idényben.

A Milan a Chelsea-vel kifejezetten jó kapcsolatot ápol, hiszen Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Fikayo Tomori és Olivier Giroud is a londoniaktól érkezett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik