Nemzetközi foci

Megtámadták az ellenfél szurkolóit egy vb-selejtezőn a hazai drukkerek

Liang Xu / XINHUA / Xinhua via AFP
Liang Xu / XINHUA / Xinhua via AFP

Ki kellett menekíteni egy dél-koreai szurkolót Kínában, miután összeverekedett a hazai drukkerekkel.

A koreai férfi fehér pólóban érkezett meg a kínai szurkolók szektorába, majd kéjes mosollyal az arcán előhúzott egy Tottenham-mezt, amin Szon Hungmin neve picit átjavítva úgy szerepelt, hogy Won (vagyis nyert). Ezt követően még jól be is intett a hőbörgő kínaiaknak.

Ez aztán meg is alapozta a sportbarátságot, de miután a Spurs játékosa duplázott az első félidőben, Dél-Korea pedig 3-0-ra nyert, már végképp elfogyott a türelem a bunkó drukkerrel. A kínaiak kirángatták a helyéről és kilökdösték a helyéről a férfit.

Több felvétel is kering, ahol koreai szurkolóknak meg kellett védeni magukat a dühös kínaiakkal szemben, de talán halvány vígasz számukra, hogy Dél-Korea még gólt sem kapva vezeti a C csoportot a világbajnoki selejtezők második szakaszában. A négycsapatos csoport első két helyezettje jut tovább a harmadik szakaszba, ahol három hatcsapatos csoportra osztják őket, amelyben oda-visszavágósrendszerben folytatódik a küzdelem. Minden csoport első két helyezettje kvalifikál a világbajnokságra.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik