Nemzetközi foci

Erling Haaland megmutatta, még jól emlékszik, honnan indult a karrierje

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Megható történetet osztott meg a Tv2.no Erling Braut Haalandról, a Manchester City klasszisáról.

A norvég futballista a Bryne FK-ban kezdte a pályafutását, mielőtt a Moldéhoz került volna. Az itt eltöltött évek nagy hatással voltak rá és mint kiderült azok után sem felejtette el, hogy innen indult a karrierje, hogy Premier League-et, FA Kupát és Bajnokok Ligáját nyert a Cityvel. A Bryne ugyanis 2006 után először harcolt ki esélyt a feljutásra, miután a másodosztály rájátszásába jutott, ahol a kristiansandi Start lesz az ellenfele. Egy neve elhallgatását kérő támogató felajánlotta, hogy a siker érdekében kifizeti az idegenbeli túrához a vonatút jegyeit.

Kemény idő ez anyagilag az emberek számára, akik nehezen tudják megoldani, hogy elutazzanak. Ezért nagyszerű felajánlás ez, de a klub nem óhajtja nyílvánosságra hozni, kinek köszönhetik a szurkolók

– közölte a Bryne marketingese, Björn Hagerud Röken a TV2-vel.

A portál számításai szerint ez a mecénás természetesen Haaland, akinek nagyjából 175 ezer norvég koronába kerül ez az akció, ami átszámolva 5,6 millió forint körüli összeg. Emellett egyébként azoknak is vállalta az utaztatását, aki busszal menne inkább Kristiansandba. A Start legyőzésével még nem jutna föl egyébként a Bryne, de hatalmas lépést tenne afelé, hogy 2003 után újra az élvonalban szerepelhessen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik