Nemzetközi foci

„Nem tudok mit mondani” – karnyújtásnyira volt egy csapat a csodától az Eb-selejtezőben

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

Kazahsztán rendkívül közel járt ahhoz, hogy csodát tegyen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ugyanis reális esélye volt, hogy egyenes ágon kiharcolja a kijutást, ám végül kikapott Szlovéniában, így harmadikként zárt a csoportjában.

Először is, nehéz elfogadni, hogy kikaptunk, de büszke vagyok a csapatra. Nagyszerűen szerepeltünk idén, az egész selejtezőben. Nem tudom, miét vesztettünk, talán majd kielemezzük. Most nem tudok mit mondani, jelenleg nincsenek bennem érzelmek

mondta a meccset követően Ramazan Orazov, aki a kazah csapat gólját szerezte a szlovének elleni 2-1-re elveszített meccsen, nem mellesleg a szlovén bajnokságban szereplő Koper játékosa.

Orazov azért pozitív hangot is megütött, abban bízik, hogy ez a mostani selejtező valami nagynak a kezdete, hogy ezentúl nagyot álmodhat a kazah futball, és állandó versenyben lesz majd a világbajnoki és Európa-bajnoki részvételért.

Ráadásul most sincs még minden veszve Kazahsztán számára.

A válogatott ugyanis a Nemzetek Ligája C divíziójában megnyerte a csoportját, ezzel pedig kivívta magának a jogot arra, hogy pótselejtezőn kiharcolhassa részvételt a németországi Eb-re. A kazah csapat márciusban Görögországgal találkozik, továbbjutás esetén pedig a grúz-luxemburgi párharc győztesével meccsel az Eb-ért.

Kapcsolódó
Kijuttatta a csapatát az Eb-re, majd lemondott a csehek kapitánya
Már az utolsó selejtező előtt eldöntötte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik