Nemzetközi foci

Rebrov: Szerintem tizenegyes volt, de a VAR nem így döntött

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ukrajna úgy vágott neki az Eb-selejtezők utolsó fordulójának, hogy győznie kellett Olaszország ellen, a döntetlennel ugyanis az előző Eb győztese kaparintotta volna meg a második helyet a csoportban.

A semleges helyszínen, Leverkusenben játszott meccs 0-0-ra végződött, de a hosszabbításban volt egy vitatott eset, ami az ukránok javára dönthette volna el a találkozót: Bryan Cristante mintha eltalálta volna a felvételek alapján Mihajlo Mudrik lábát, ám Jesús Gil Manzano nem fújta le az esetet, és a VAR sem hívta ki a bírót, hogy nézze meg, mi is történt.

„Szerintem tizenegyes volt, de nem mi hozzuk meg a döntést, a VAR-szobában pedig úgy ítélték meg, hogy a játékvezető jól látta az esetet. Nehéz meccs volt, az első félidőben főleg a védekezés kötötte le az energiánkat, aztán sikerült valamelyest nyomás alá helyezni az ellenfelet. A játékosok szomorúak voltak az öltözőben, de azt mondtam nekik, hogy jó teljesítményt nyújtottak” – értékelt Szerhij Rebrov, az ukránok szövetségi kapitánya.

Az FTC korábbi edzője hozzátette, nem volt könnyű számukra, hogy a papíron hazai meccseiket semleges pályán játszották, de megtették, amit csak tudtak, és külön megemlítette, hogy az olaszok a pályán és a lelátón is tiszteletet mutattak feléjük.

Ukrajna a harmadik helyen zárt a C csoportban, de a pótselejtezőben még megmaradt az esélye, hogy kivívja az Eb-részvételt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik