Nemzetközi foci

„A jó játékosok sohasem pihennek” – a Barca kiakadt Gavi súlyos sérülése miatt

CESAR MANSO / AFP
CESAR MANSO / AFP
A Barcelona szurkolói Luis de la Fuente szövetségi kapitányt hibáztatják, amiért a biztos továbbjutás ellenére nem pihentette Gavit, aki a grúzok elleni Európa-bajnoki selejtezőn súlyosnak tűnő keresztszalag-sérülést szenvedett. A spanyol szakember visszautasította a vádakat.

A 19 éves középpályás a 26. percben sérült meg, fájdalmában a gyepre rogyott, és azonnal látni lehetett, hogy súlyos térdsérülést szenvedett.

„Összetörve ültünk az öltözőben, mintha kikaptunk volna” – nyilatkozta De la Fuente, aki szerint eszébe sem jutott, hogy Gavinak pihenőt kellene adnia.

Gavi hiperaktív, soha nem akarja abbahagyni. Csak nézni kell, hogyan edz. Mindig futballozni akar, a jó játékosok pedig sohasem pihennek. Amikor a bajnokság véget ér, mennek Eb-re, vébére, olimpiára. A jó játékosok ezért különlegesek, csak ők bírják ezt a tempót

– mondta.

A hírek szerint a Barcelona a kapitányra, hiszen elveszített egy kulcsfontosságú játékost, akire így az egész szezonban nem számíthat.

De la Fuente erre úgy reagált: „Megértem a Barca panaszait, de ha nem Gavival, akkor bárki mással megtörténhetett volna. Akár egy bajnokin vagy edzésen. Egyszerű baleset volt, szerencsétlen eset.”

A spanyol sajtó videókat osztott meg Gavi hazaérkezéséről, a mankókkal bicegő játékos valóban szomorú látvány volt.

A Football Espanha szerint elképzelhető, hogy a klub megpróbál keresni valakit a helyére a januári átigazolási szezonban.

Ha nem sikerült, akkor pedig az akadémiáról jöhet valaki (Aleix Garrido, Marc Bernal, Pau Prim, Unai Hernández, Noah Darvich vagy Marc Casado) a pótlására.

Frissítünk!

Egy órával cikkünk megjelenése után közleményt adott ki az FC Barcelona, amelyben megerősítette a klub, hogy műtétre van szüksége a középpályásnak. „Gavinál hétfőn reggel végzett teszt kimutatta, hogy a jobb térdében az elülső keresztszalag teljesen elszakadt, és az oldalsó meniszkusz is megsérült” – írták a katalánok, hozzátéve, hogy a beavatkozás után tudnak további információt adni a játékos felépülésével kapcsolatban.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik